آخوند سید حسین مرتضوی زنجانی، از مقامات قضایی ولایت فقیه در دهه ۶۰، رئیس زندان گوهردشت کرج در این دهه و همچنین رئیس زندان اوین در سال ۶۷است که در تمام اعدام ها و شکنجه های روی داده در این دو زندان و همچنین اعدام های روی داده در کشتار ۶۷در زندان اوین مسئولیت داشته است مرتضوی در جریان قتل عام زندانیان سیاسی در تابستان ۶۷رئیس زندان اوین بوده و در جریان مسایل آن قرار داشته است.
او در فایل صوتی که در کلاب هاوس منتشر کرده است به بیان برخی از واقعیت‌های مربوط به قتل عام ۶۷ می پردازد که در نوع خود بی سابقه است.
چرا افشاگری حسین مرتضوی مهم است؟
اهمیت افشاگری‌های حسین مرتضوی در مورد قتل‌ عام را در چند محور به این صورت می توان بیان کرد:
۱.حسین مرتضوی اولین مقام رسمی حکومتی است که قتل‌ عام ۶۷ را به صورت کامل تایید و تشریح کرده است.
۲.برخلاف برخی دعاوی عناصر حکومتی برای مبرا کردن خمینی از مسئولیت قتل عام ۶۷، مرتضوی تایید می‌کند که فرمان قتل عام را خمینی صادر کرد.
۳.او تاکید دارد که سیاست رسمی حکومت و خامنه ای انکار قتل عام است و به هیچ وجه حاضر به پذیرش این قتل‌عام  نیست.
۴. مرتضوی اعتراف می‌کند که هدف قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷ پاک کردن صورت مساله مجاهدین خلق و صورت مساله سرنگونی بود.
۵.او اعتراف می‌کند که دستاویزهایی که رژیم طی سالیان به آن متوسل می شده مثل شورش زندان یا هماهنگی درون زندان و بیرون عاری از حقیقت است و هدف از کشتار حذف مخالفان به طور کامل بوده است.
۶.او اعتراف می‌کند که اعدام و قتل عام به طور گسترده در همه زندان‌های تهران و شهرستان‌ها جریان داشته است و تخمین تعداد آن برای او ناممکن است.
۷.او اعتراف می‌کند که کسی جرات مخالفت با فرمان خمینی درمورد قتل عام را نداشت و کوچکترین مخالفتی با این فرمان تهدید مرگ را داشت. بنابراین تمامی مقامات  حکومتی مطیع و منقاد و مجری فرمان خمینی بودند.
اعتراف به سراسری بودن و گستردگی قتل عام
۸. او اعتراف می‌کند که شاهد کامیون‌های  حامل اجساد قتل عام شدگان در اوین بوده و این اعتراف درستی شهادت شاهدان قتل عام در مورد ابعاد هولناک این جنایت را آشکار می سازد.
۹.این جنایتکار ناخواسته بر مقاومت و سرفرازی جانانه زندانیان مجاهد و مبارزه اعتراف می‌کند که در مقابل جنایت سبعانه خمینی سرخم نکردند و سرموضع باقی ماندند.
۱۰. او جابجای مصاحبه‌اش صحنه‌ای را تشریح می‌کند که در اوین جریان داشته و صحنه قتل عام با حرف‌های مرتضوی در اوین قابل بازیابی و تصویر سازی است.
۱۱.اعتراف مرتضوی بیانگر آن است که ابعاد قتل عام چنان گسترده بود که زندانیان اعدام شده را در گورهای دست جمعی و عمدتا در گورستان خاوران دفن کردند.
۱۲. مرتضوی اولین مقام حکومتی است که موضوع تجاوز به دختران قبل از اعدام را تایید می کند و خود آن را گناه نابخشودنی توصیف می‌کند.
مرتضوی در دادگاه تاریخ!
شکی نیست که افشاگری حسین مرتضوی به عنوان یکی از دست‌اندرکاران جنایات دهه‌۶۰ و قتل عام۶۷ باعث خواهد شد که دوباره موضوع جنایات خمینی و خامنه‌ای روی میز بیاید و ابعاد بیشتری از آن جنایت در معرض قضاوت  جامعه قرار بگیرد.
و البته نباید از یاد برد که خود مرتضوی همان طور که خودش هم اعتراف می‌کند بخشی از یک ماشین مخوف سرکوب بوده‌است که حاصل آن مرگ و اعدام هزاران زندانی سیاسی و بیش از ۳۰هزار زندانی سربدار تنها درسال ۶۷ بوده است.
البته از این که او در چنین شرایطی اقدام به این مصاحبه و شبه‌افشاگری می‌کند یقینا ناشی از ضعف و از هم گسیختگی درونی رژیم است، اما این را هم نباید از نظر دور داشت که او به طور ضمنی و گاه آشکار تلاش دارد جنایت بخشی از حکومت را سفیدسازی کند و جریان موسوم به اصلاحاتی را از این جنایت مبرا سازد.
او در عین حال چون یک عنصر تربیت یافته در دستگاه خمینی است ضدیت هیستریک‌اش را با مجاهدین  همچنان حفظ کرده است و تلاش دارد در خاطراتش مجاهد زدایی از مقاومت زندانیان را از قلم نیندارد.
با این وجود باید فردای بعد از افشاگری مرتضوی را  متفاوت از گذشته در نظر گرفت چون نخستین قفل‌ها از زبان باز شده است.    
🙏لطفا به اشتراک بگذارید