بدنبال افشاگری مقاومت ایران در مورد معامله پشت پرده میان دیکتاتوری حاکم بر ایران و دولت بلژیک، رسانه‌های این کشور نیز به انعکاس برخی از ابعاد  این معامله پرداختند.
روزنامه د.آش.بلژیک با عنوان آیا اولیویه واندکاستل قربانی توافقی است که ممکن است با شکست مواجه شود، به این افشاگری واکنش نشان داد.
این روزنامه در مورد معامله بین رژیم ایران و دولت بلژیک نوشت: در حالی که اولیویه وانداکاستل هم چنان در ایران در بازداشت بسر‌ می‌برد، اطلاعات جدیدی در باره این پرونده به بیرون درز کرده است…
فشار بر بلژیک برای تن دادن به خواسته‌ها
این توافقنامه مربوط به‌تبادل زندانیان بود؛ حکومت ایران خواهان بازگرداندن دیپلمات خود اسدالله اسدی به‌کشورش بوده است. وی در ۴فوریه۲۰۲۱ در آنتورپ به‌دلیل طراحی یک پروژه سوءقصد علیه گردهمایی مقاومت ایران در ویلپنت فرانسه به ۲۰سال زندان محکوم شد.
او دوران محکومیت خود را در بلژیک می‌گذراند… اکنون در می‌یابیم که با این وجود، امضاهایی بین دو طرف صورت گرفته است. به‌گزارش مقاومت ایران، اولیویه واندکاستل که در سال۲۰۲۱ هنوز آزاد بود. در واقع «قربانی» این توافقات و به‌نوعی به‌یک «اهرم معامله» تبدیل شده است. شورای ملی مقاومت اضافه می‌کند: «اسناد نشان می‌دهد که این معامله در رابطه با اسدی صورت گرفته است». وقتی با کابینه وان‌ کوئیکنبورن تماس گرفته شد، آنها تأیید کردند که مذاکراتی با (رژیم) ایران پیش از دستگیری اولیویه واندکاستل در جریان بوده است.»
تلویزیون فوکوس بلژیک: نیز مطلب مشابهی در همین مورد منتشر کرده است که با همین سوال شروع کرد که آیا اولیویه واندکاستل قربانی قرارداد با رژیم ایران شده است؟
ماجرای رسوایی معامله بلژیک و ایران چیست؟
روزنامه لالیبر بلژیک در این مورد نوشت: اسناد بدست آمده پشت پرده ماجرای اسدی را فاش می‌کند. اولیویه واندکاستل‍ به عنوان اهرم معامله استفاده شده است. این سند بر ایفای نقش اصلی توسط وزارت اطلاعات رژیم ایران صحه می‌گذارد و توضیح می‌دهد که چگون بلژیک و رژیم ایران در مورد معاهده انتقال زندانیان خود حتی قبل از به گروگان گرفتن کاستل در تهران مذاکره می‌کردند.
نگاهی به یک رسوایی و معامله شرم آور
۱. اسدالله اسدی دیپلمات بمبگذار عضو وزارت اطلاعات ایران در ۹ تیرماه ۱۳۹۷ در تلاش برای بمب‌گذاری در گردهمایی بزرگ مقاومت ایران در پاریس بازداشت شد. اسدی به همراه سه همدست خود تا آستانه بمبگذاری در یک گردهمایی بیش از صدهزار نفره پیش رفته بودند.
۲. اسدالله اسدی که می‌دانست شانس خلاصی از قانون ندارد در هیچ جلسه دادگاه حاضر نشد و پشتگرم به آن بود که در سایه مماشات و معامله آزاد خواهد شد.
۳. تحولات بعدی نشان دادکه اسدالله اسدی اشتباه نکرده بود و رژیم از همان روزهای نخست بعد از محکومیت وی تلاشش را برای تهدید و تطمیع اروپایی‌ها و بلژیک بطور خاص شروع کرد.
۴. به نوشته یک روزنامه بلژیکی ۸ ماه  پس از جلسه دادگاه یعنی در تاریخ ۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ اولین پیش‌نویس توافقنامه بین رژیم ایران و بلژیک نوشته شد و اولین امضای نمایندگان دو وزارتخارجه ایرانی و بلژیکی در تاریخ۱۰خرداد ۱۴۰۰ زیر این توافق زده شد.
۵. امدادگر بلژیکی اولیویه واندکاستیل در ۲۴فوریه ۲۰۲۲ (۵اسفند ۱۴۰۰) در ایران بازداشت شد و  در یک دادگاه ساختگی به ۴۰سال زندان و ۷۴ضربه شلاق محکوم شد
۶. به این ترتیب همان طور که روزنامه بلژیکی نتیجه‌گیری کرد اولیویه واندکاستیل که اکنون در زندان ۲۰۹ اوین تحت فشار است فقط بعنوان اهرم فشاری از طرف ایران بازداشت شده تا بتواند توافقنامه امضا شده بین دو کشور یعنی آزادی اسدالله اسدی به اجرا در آید.
همان طور که در رابطه منطقی بین حوادث می‌بینیم، گروگانگیری تبعه بلژیکی دقیقا ناشی از سیاست مماشاتی بود که به امضای توافقنامه تبادل بین دو کشور تبدیل شده بود.
بدنبال افشاگری اخیر مقاومت ایران از وزارتخارجه رژیم ایران و بخصوص پرونده مربوط به اسدالله اسدی سایت حکومتی رویداد۲۴ نوشت:
«در این گزارش گفته شده موضوع اسدالله اسدی در حیطه وظایف و مسئولیت‌های وزارت اطلاعات است و تمامی تحرکات و فعالیت‌های مربوطه پس از دستگیری اسدی از سوی وزارت اطلاعات مدیریت و هدایت شده است…»
به این ترتیب مشخص می شود که موضوع گروگان بلژیکی و اتهامات او نه یک پرونده قضایی بلکه یک آدمربایی و گروگانگیری آشکار است برای جان بدر بردن تروریستی که قصد بمب گذاری دریک جمعیت چندده هزار نفره را داشت.
چیزی که تاکنون مانع این معامله کثیف و فربه شدن سیاست مماشات شد، مقاومت ایران و مرز بندی قاطع آن با بند و بست‌های استعماری از جیب مردم ایران بوده است. پس جا دارد که هر ایرانی شرافتمندی، افشاگری و تهاجم به سیاست مماشات را بخشی از مبارزه  خود برای سرنگونی  دیکتاتوری حاکم بداند و در هر بزنگاهی این سیاست را افشا کند.    
🙏لطفا به اشتراک بگذارید